Activiteiten 2013

Training 9 december 2013 Sportvisserij Oost Nederland

Tweede trainingsdag na de koffie in Zwolle een drietal kolken uitgevaren. In de namiddag een eerste kennismaking met Reefmaster. In de namiddag heeft iedereen de plas die op 2 december is uitgevaren uitgewerkt op zijn scherm staan.

 

Training 2 december 2013 Sportvisserij Oost Nederland

Eerste trainingsdag waar besproken is hoe te varen, waar op te letten bij het instellen van een dieptemeter/GPS. Daarnaast is er deze dag met 2 boten gevaren.

  

19 november 2013, DrDepth en Humminbird, goed nieuws voor mensen die DrDepth missen en in het bezit zijn van een Humminbird Fishfinder. Humminbird komt met de Autochart PC Software. Deze software is gebasseerd op DrDepth. Het is ook mogelijk om de DrDepth historie te verwerken. De verwachting is dat deze nieuwe software vanaf medio maart 2014 beschikbaar komt.

Autochart PC software – € 255,00
Autochart PC software PRO – € 319,00

Schaf je de Autochart PC software aan via Ribbink Nautic of Dieperzicht, dan krijg je gratis de beschikking over de Dieperzicht dieptekaarten.

22 oktober 2013, melden van zoekacties. Voortschrijdend inzicht heeft ons er toe gebracht geen openbare melding meer te maken van zoekacties. Dit om oa privacy van slachtoffers en nabestaanden te garanderen. Hulpverlenende instanties zijn bekend met onze referenties.

18 september 2013, na één jaar onderzoek en testen hebben we een doorbraak in het zoeken naar slachtoffers onderwater. Door het maken van een inschatting hoe een lichaam er aan toe is, kunnen hier sonar specifieke eigenschappen aan gehangen worden. In combinatie met de door ons ingezette methoden laat een lichaam zich onderwater zien.

Deze methode van zoeken kan gebruikt worden naast de al bestaande methoden.

9 Maart, Plas Watergoor

Voor hengelsport vereniging Hoop Op Geluk, mogen wij hun visput in kaart brengen. Dit staat al geruime tijd op de rol. Zaterdag 9 maart gaat dit dan eindelijk plaatsvinden. Dit is ook het moment om dit in de praktijk te kunnen waarnemen. Van deze put zullen 3D sonar opnames gemaakt worden, er zal een diepte kaart worden gepresenteerd en een 3D annimatie van de put.

26 februari, vervolg training provincie Noord-Holland

Op deze dag wordt een vervolg training gegeven aan de waterkantonniers van de provincie Noord-Holland, de oefeningen die er zijn gedaan komen aan bod en er wordt een case uitgewerkt. Deze training wordt gegeven op de NH-2  zodat er met eigen apparatuur en boot getraind kan worden.

14 januari 2013, Community and Conservation Ecology

Eind 2012 zijn wij via Ribbink Nautic benaderd door professor Han Ollf van Centre for Ecological and Evolutionary Studies, University of Groningen. Met een Humminbird 1198 in combinatie met DrDepth software gaan zij de wateren bij Mauretanië in kaart brengen. In relatief korte tijd hebben we kennis uitgewisseld, waarna de expeditie op 15 januari van start is gegaan.