Search And Rescue

Met onze expertise op gebied van sonar durven wij te stellen dat wij ons hierin onderscheiden. Hiermee kunnen wij een bijdrage leveren in het terugvinden van verdrinkingslachtoffers.

Op basis van onze ervaring kunnen kunnen wij gebieden in kaart brengen en “verdachte” objecten onder water opsporen. Doordat wij al onze waarnemingen opnemen. Kunnen we deze op een later moment nog eens beoordelen en mochten we dan “verdachte” objecten zien die we hebben gemist, dan kunnen we een extra onderzoek uitvoeren.

Met onze software kunnen wij analyses uitvoeren waarmee de kans wordt vergroot dat een slachtoffer zichtbaar wordt. Ons archief van een groot aantal waterwegen, stelt ons in de gelegenheid beelden naast elkaar te leggen zodat we verdachte objecten kunnen elimineren. Naast opsporen kunnen wij ook ook ondersteunen bij duikwerkzaamheden.

Onze boten hebben SI keur en zijn uitgerust met oa AIS, waardoor wij bijna alle beroepsvaart op enkele kilometers afstand al zien aankomen. Maar ook de beroepsvaart ziet ons op kilometers afstand al liggen. Extra mogelijkheden waar wij over beschikken zijn een onderwatercamera waarmee wij tot dieptes van 50 meter kunnen komen, daarnaast beschikken wij ook over de mogelijkheid om een magnetometer in te zetten.

Doordat de bodem in kaart gebracht wordt met specialistische sonarapparatuur. Kunnen duikers die gegevens gebruiken om gericht te zoeken naar een slachtoffer. Met onze boten zijn we mobiel en kunnen we snel op locatie zijn. Het waterzoeken is onze passie.

Aanwezigheid van plaatjes.

Opnames die wij maken van (mogelijke) slachtoffers worden uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden niet op internet gepubliceerd. Het plaatje wat wij bij deze rubriek hebben staan, is een commercieel plaatje, waar we van dromen een slachtoffer zo in beeld te krijgen.