Opleiding

Wat wij door de vele uren op het water hebben geleerd is voor velen bijna niet in te halen. Door het delen van kennis en informatie proberen wij de gebruiker van sonarapparatuur te helpen zodat er meer te halen is uit de beschikbare apparatuur.

In ons opleidingswerk hebben we geen geheimen, wij gaan voor maximale kennisoverdracht. Het aloude motto: “Kennis is macht” zien wij iets genuanceerder. Ons motto is: “je kunt je marktpositie beter versterken door het delen van kennis dan door het achterhouden van kennis.”

De plaatjes uit de boekjes en folders geven ideaal beelden. Hoe kun je afleiden wat er werkelijk ligt? Met hoeveel zekerheid kun je vaststellen wat er onder water ligt? Deze vragen worden beantwoord in onze trainingen.

Regelmatig verzorgen wij informatie sessies over het gebruik van dieptemeter / sonar / structurescan en GPS. Hierin komen vele facetten aan bod. Hoe de beelden te interpreteren en waar gebruik je welke apparatuur, wat zijn de verschillen tussen de verschillende apparatuur.

Daarnaast worden er ook trainingen op het water gegeven, waarbij de werkelijkheid in beeld komt en niet alleen de mooie plaatjes die in de demo’s van de diverse apparatuur is terug te vinden. In de trainingen laten we wel zien hoe er door oefening steeds mooiere plaatjes te maken zijn.

Als wij ons overbodig maken na de opleidingen die wij verzorgd hebben bij onze opdrachtgevers (Provincies, politie, brandweer, reddingsbrigades en andere waterweg beheerders) dan is onze missie geslaagd!

Door onze ervaring ontwikkelen wij steeds verder. Wat vandaag actueel is, is morgen verouderd. Door ons af en toe te consulteren, brengen wij u weer naar vandaag.

Onze sonar opleidingen zijn overgenomen door Charon-Nederland